Rüya Tabirlerinde Önemli Noktalar !



Değerli Ziyaretçilerimiz !

Dinimiz Rüyanın hayatımızla bağlantılı olduğunu ve bazen hayatımızdan kesitlerin yansımasını sunduğu gibi geleceğe ve gelecekteki olacak bir olaya da işaret edebilmektedir. Bu husus kuranı kerimde Yusuf suresinde Yusuf (as) peygamberliğinin de bir parçası olmuştur ve hayatımızla rüyalarımız arasında güçlü bir sebep sonuç ilişkisi vardır.

Peki Rüyaları nasıl görürüz ve rüyalarımızın genel özellikleri neler?

ilk olarak rüya görmek tamamen istem dışı olarak zihnimizin ve ruhumuzun alanıdır. gündüz uykuya daldığımızda görülen rüyalar ile gece görülen rüyalar arasındaki farkı eminim farketmişsinizdir. Çünkü gündezleyin görülen rüyalar gün içinde hala yaşadığımız bir anda olduğu yani günü zihnen tamamlamadığımız için karmaşık veya da çoğunlukla elle tutulur rüyalar görülemiyor bunun gece görülmesi ise nadirendir çok yorgun olduğumuzda zihnen ve ruhen yorgun oluruz ve genellikle gündüz olan olayların bir yansımalarını veya dediğimiz gibi ruhen veya zihnen yotfun olduğumuz için korktuğumuz çekindiğimiz birisini birilerini veya bir şeyi görürüz. Gördüğümüz rüyaların başlangıcı ve sonu bulunmaz demek istediğim iksini de net hatırlayamazsınız bu yüzden dini literatürde rüya alemine ''misal alemi'' adı verilmiştir. Rüyalarda renk ve şekil yoktur ve özellikle gördüğümüz kimseleri şeyleri uyandığımızda tarif etmekte zorlanırız ve bunun yanında da gördüğümüz kişilerin şekillerini rüyamızda göremediğimiz halde onların kim veya o şeyin nasıl olduğunu çok ilginç bir şekilde rüyamızda bilebiliriz.

Rüyalarımız hayır mı şer mi olduğunu nasıl bilebiliriz?

Bunun kısa bir tarifi var. misal aleminde ruhumuzun gördükleri her zaman bir şeyin yansıması veya bir durumun işareti olmayabiliyor bazen de zihin ve ruhumuzun yorgun zamanlarında kötü veya dini anlamda ''şerr'' nitelikli rüyalar görebiliyoruz. İşte bunları hayır olan rüyalardan ayırmak mümkün. Şöyle ki sabah namazı dinimizde farz olduğu gibi yerinin de yani zamanınında bir anlamı hikmeti ve faydası vardır. Güneş doğarken ve batarken namaz kılınmaz biliyorsunuz. bunun emredilmesindeki hikmet o zaman dilimlerinde güneşin radyasyon yayıyor olması o sebeple bu vakitlerde hiçbir şeyimiz olmadığı halde bitkinlik yorgunluk hissederiz. sabah namazı ve diğeri de akşam namazı bu zaman dilimlerinden biri önce biri de sonradır. sabah namazı işte böylece bu duruma bir çizgi çekmiş oluyor. sabah namazına kadar gördüğümüz rüyalar ile sonrasında gördüğümüz rüyalar farklı farklıdır. namazdan sonraki rüyalar karışık olduğu gibi üzücü korkutucu olmaktadır. öncesinde gördüğümüz rüyalar ise daha açık seçik ve anlaşılır olay örgüsü az da olsa olan rüyalardır ama sabah namazından sonraki rüyalarda olaylar birbirinden kopuk ve yoğun olarak yaşanır. Bu sebeple sabah namazından sonraki rüyalara genellikle kötü olduğu sebeple itibar edilmemelidir ve ayrıca kötü buradaki kötü rüyaların bir diğer sebebi ise sabah namazına kalkılmayıp güneşin tüm zararlı ışınlarıyla üzerimize bedene en zayıf anımızda doğmasıdır. işte buna dikkat edersek kötü rüyalardan ve hesap gününde cezadan da uzak kalmış oluruz.

Rüyada Akrep Öldürmek ? Nasıl yorumlanır ? Tıklayın !

Rüya nasıl görülür ? Tıklayın Hemen öğrenin !

Mekanlara göre delalet eden rüyalar nelerdir? Tıklayın !

Rüyalar hakkında ayetler nelerdir ? Tıklayın !

Rüyada gökten taş yağması nedir ve nasıl yorumlanır ? Tıklayın !